Szak(áll)irodalom

Zene szakállnövesztéshez - The Beards

2015. április 28. - TheBeardBard

The Beards egy ausztrál folk-rockot játszó zenei formáció. 
2005-ben alakultak, jobbára csak poénból, aztán viszont egyre népszerűbbé váltak. 
Dalaik szinte kizárólag a szakállakról, a szakállnövesztésről, a szakállviselésről, az ezzel kapcsolatos mindenféle nehézségekről és a szakállas életről szólnak. 
Teljesen elborult szövegekkel. 

2005-ben a Dél-Ausztráliai Adelaidében alakult meg az együttes. Eredetileg csak egyetlen koncertet terveztek, ám ennek akkora sikere volt, hogy azonnal kialakult egy szektaszerű hardkór kemény-mag, akik követték minden megmozdulásukat. Így hát, mivel igény az volt rá, 2007-ben ki is jöttek első albumukkal. Ami a kissé fantáziátlan The Beards címet viselte. 
A tagok olyan álneveken nyomulnak, mint Johann Beardraven, John Beardman Jr, Nathaniel Beard és Facey McStubblington.

bma_357_news_beards.jpg

2009-ben aztán már ők léptek fel az Alaszkában megrendezésre kerülő Bajusz és Szakáll Világbajnokság nyitórendezvényén. 
A 2000-es évek végéig szinte csak Ausztráliában turnéztak, azóta viszont már bejárták Angliát, Dániát, Hollandiát és Németországot is. 
Jelenleg négy albumnál és három kislemeznél tartanak. 

clipsal2012thursday-4390t.jpg

Nem túlzás azt állítani, hogy amerre járnak, szőr serked. A dalaik mellett, amelyek számtalan embert inspiráltak már szakállnövesztésre, minden nyilatkozatukban egyfajta szőr-apostolként lépnek fel, és ahol csak lehet, a szakállas férfiak felsőbbrendűségét hirdetik. Zavarba ejtő módon néznek át a csupaszképű riporteren, és kedvesen felkérik a koncertjükre látogató borotvált legényeket, hogy fáradjanak át másik előadóművészeti fellépésre, mert ők a magukfajtának zenélnek. 
Olyan számokkal, mint a "Ha apádnak nincs szakálla, két anyád van" vagy "Meg kéne fontolnod, hogy lefeküdj egy szakállassal" nem is meglepő ez a hozzáállás. Mindez azonban olyan kellemes humorba van csomagolva, hogy nem lehet rájuk nagyképű marhaként tekinteni. 

sex-with-a-bearded-man.jpg


Meg aztán tudnak ők komolyak is lenni. Például a tragikus kimenetelű balladában, ami arról szól, mi történik a gonosz főbérlővel, aki ki akarja lakoltatni a szakállápolási felszerelést árusító üzlet tulajdonosát. (Na jó, nem is.)

 

A The Beards üzenete világos és egyértelmű: 
Férfiak, dobjátok el a borotvákat, mert vége az elnyomásnak. Eljött a szakálluralom ideje! 
Hát lehet őket nem szeretni? 

thebeardsprotest.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://beard.blog.hu/api/trackback/id/tr527405366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása