Szak(áll)irodalom

Termékteszt: Bristlr, a szakállas randi-app

2015. szeptember 06. - TheBeardBard

Sokan azért nem növesztenek szakállat, mert attól tartanak; nem lesznek vonzóak a lányok számára. Mert hogy "a nők nem szeretik a szakállakat. Ápolatlan."
Butaság. Szakállszerető hölgyek mindig is voltak, mindig is lesznek, esetleg csak nem írják ki táblán a nyakukba. De ahogy nem minden férfi fogadja el a kötelezőnek feltüntetett borotválkozás trendjét, úgy nem minden nő repes az örömtől, hogy mindenhol csupaszarcú ficsúrokat láthat. Mert az emberek nem egyformák.
A Bristlr alkalmazás őket igyekszik összehozni egymással.

Nekem szerencsére nem aktuális a partnerkeresés. Megtaláltam azt a hölgyet, aki nem hogy nem bánja a szakállnövesztést, de egyenesen támogatja a projectemet.
Sokan azonban valószínűleg nincsenek ilyen szerencsés helyzetben.
Amikor néhány napja olvastam arról a mobilapplikációról, amely azt tűzte ki céljául, hogy összehozza a szakállas férfiakat azokkal a nőkkel, akik szakállakat szeretnének simogatni, úgy gondoltam, ezt személyesen is meg kell tekintenem, és hírt adnom róla.
Hátha valakinek épp erre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön: Nincs egyedül.

bristlr.PNG

Az app ingyenesen letölthető a Play áruházból, vagy az AppStore-ból.
Egy gyors regisztrációt követően - melyben fel kell tölteni egy profilképet, egy tartózkodási helyet/életkort, illetve azt, hogy szakállas férfi vagy szakállkedvelő hölgy vagy-e - már nézelődhetsz is.

screenshot_2015-09-06-12-06-56.png

screenshot_2015-09-06-12-06-37.png
A businessinsider.com számolt be John Kershaw-ról, az app atyjáról, aki tavaly dobta be a startup-ötletet, és bár csak 80-an támogatták, megírta a program prototípusát.
Mostanra több, mint 100.000 regisztrált felhasználó van a rendszerben.
Áh - gondoltam - Magyarországra ez még úgysem nagyon jutott el, biztos nem lesz találat. De azért szűkítettem a keresési preferenciákat.

screenshot_2015-09-06-12-09-15.png

Mint kiderült, tévedtem. Magyarországról azért már most viszonylag szép számú fiú és lány regisztrált. Nem sokan, de nem egy elhagyatott sivatag a hely. Budapestről, vidékről, nagyobb városokból, elég sok helyen van viszonylagos aktivitás.
És nem is akármilyen nevekkel!

screenshot_2015-09-06-12-07-45.png

screenshot_2015-09-06-12-07-56.png

A találatokat lefelé kell gördíteni. A profilképekre kattintva a szimpatikus felhasználók adatlapjára kerülünk, de akár tovább is gördíthetünk.
A kontúros szívecskének funkciója van.
Alapesetben minden tag képe alatt üres szimbólum látható. Ám ha valaki megtetszik, csak rá kell nyomni, és tádámm, máris beszürkül.
Ez azért lényeges, mert ha megjelöljük a számunkra szimpatikus felhasználókat, és ő is bejelölt, vagy később bejelöl minket, egyezés esetén a rendszer jelez, és már lehet is üzeneteket váltani. A szívecske olyankor bepirosodik.

Hogy a Bristlr-nek ez hogy éri meg?
Nos úgy, hogy ez így nagyjából csak vaktában lövöldözés. Végig lehet menni a partnereken, és mindenkit bepipálni, aki szimpi. Ha szerencsénk van, a másik oldalon is ugyanígy gondolkoznak, és kapunk értesítést.
De mi van, ha valaki szimpatikusnak talált minket, de mi esetleg átsiklottunk rajta?

A Bristlr-nek van egy Who likes me? aloldala, ahol azokat lehet megtekinteni, akik bejelöltek minket.
Ekkor ezt látjuk:

screenshot_2015-09-06-12-08-40.png

PayPallal elő lehet fizetni erre a könnyítő funkcióra. Havonta - úgy számolom - 1500 forint körüli összegért tekinthetjük meg a találatokat, de az alkalmazás enélkül is használható.

Van ezen kívül még egy fícsör.
A Rate Beards menüben a férfifelhasználók feltöltött képeit dobálja elénk a rendszer, ahol egytől ötig lehet értékelni a szakállak milyenségét.

screenshot_2015-09-06-12-34-31.png
Miután csillagoztál, a rendszer megadja a felhasználó profilnevét, és megtekintheted az adatlapját. Úgy vettem azonban észre, hogy itt nincs tekintettel a megadott földrajzi helyre, tehát akár a világ másik végéből regisztrált, indiai, szikh, amerikai szakállakat is bead a rendszer csillagozásra.

A randiappok világában azt hiszem, ez nem egy rossz kezdeményezés.
Tudom, milyen szar érzés, amikor az ember nem mer lépni egy lánynál, mert úristenmivanhakiröhöghogymenjmárinnentedörzsiszivacs. Lányként meg biztos kényelmetlen lehet, ha a barátnők épp arról csevegnek, hogy fújaszőrdeundi, közben ő meg épp hogy szeretne jól beletúrni egy szakállba.
Szóval akár ezzel is adhattok magatoknak egy esélyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://beard.blog.hu/api/trackback/id/tr997764386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása